Over Sjors

 
Over Sjors
Over Sjors
Over Sjors

Wie ik ben

Waarom ik schrijf

Waar ik in beeld kom

Mijn naam is Sjors Talsma (1988) en van huis uit ben ik politicoloog. Ik werk als trainer, schrijver, spreker en bedrijfsdichter. Zo leid ik o.a. congressen en bijeenkomsten in of sluit ze af. Met waarderende woorden, gericht op mensen. Mijn oren staan open voor het ontdekken van wat mensen doen, wat ze drijft, hoe ze naar dromen zoeken en in beweging komen. Mijn pen maakt vervolgens fijne, scherpzinnige taal van wat ik hoor.

We zijn momentenmensen. Ieder leven, van ieder mens, is een aaneenschakeling van momenten. Zakelijk en privé. Alle van die momenten gebeuren, ze voltrekken zich gewoon. Omdat de tijd verstrijkt. Over sommige van die momenten willen we van te voren al nadenken, om zodra het moment plaatsvindt, het zo kloppend mogelijk te laten zijn. We willen mooie herinneringen maken en van te voren proberen te veroorzaken dat die mooie herinnering gaat ontstaan. Zodat we geraakt worden. Dat is waar ik woorden voor gebruik.

Ik kan goed mooie woorden vinden, opschrijven en uitspreken. Voor de momenten die jij bewust wilt beïnvloeden en bewust ánders, mooier, bijzonder, grappig, ontroerend, leuk, spannend of bezinnend wilt laten zijn. Ik ben nuchter en reëel: ook het moment waarvoor je mij vraagt gaat weer voorbij. We doen samen ons best om er voor jou, je organisatie en voor anderen die het moment gaan meemaken, een herinnering van te maken die meer is dan dat ene ogenblik in de tijd waarop het plaatsvond.